Se hva jeg fant!

Bilde lånt av birkebeiner.no Foto: Geir Olsen.

Løpeturen min i går kveld var skikkelig pyton. Fikk samme følelse som under de første løpeturene jeg hadde ute i våres etter å ha jogget på tredemølle på Sats hele vinteren. Følelsen av at kroppen ikke går fremover, og at hvert steg er som å flytte murstein. Huff!
Jeg vet jo at løpeform er ferskvare, men hadde vel ikke helt regnet med at det skulle bli såå tungt. Hadde jo følt meg i knallform hele uken, og kroppen føltes jo så lett og fin ut under Grenserittet forrige helg. Men det var på sykkelsete da.. Fikk meg en real trøkk i trynet kan du si.

I en liten pause på jobben, med en kopp kaffe og en runde på favorittsidene på nettet snublet jeg over denne artikkelen på Trening.no. Trening.no er et nettsted med artikler og informasjon om trening, kosthold og motivasjon. Artikkelforfattere har idrettsfaglig, helsefaglig og/eller journalistisk utdannelse. Jeg er en kjempefan av siden og er stort sett innom hver dag. Sjekk ut siden; masse inspirasjon, kunnskap og treningstips.

Artikkelen handlet om akkurat mitt «problem», nemlig at – God form er ferskvare!

Even Rotevatn i Trening.no skriver i artikkelen:

– Alle er klar over at du vil miste formen når du stopper å trene.  Men hvor raskt du mister den er avhengig av flere faktorer som f.eks. hvor god form du er, hvor lenge du har trent og hvor lenge du har opphold.

Videre skriver Rotevatn at en reduksjon i fysisk form skjer ikke like raskt hos godt trente som hos lite trente. Det er jo et godt tegn for meg, for jeg er jo ikke i elendig form, selv om jeg har mye å gå på.

Om lite trente/nybegynnere er det derimot litt værre:

– For nybegynnere er situasjonen annerledes. En annen studie fulgte nybegynnere fra de begynte å trene og til du sluttet å trene.  Studien brukte utrente personer som begynte å gjennomføre et sykkelprogram i 2 måneder.  I løpet av denne perioden fikk forsøkspersonene en enorm økning i utholdenheten sin.  Etter den åttende uka stoppet de å trene helt.  Målinger etter åtte nye uke nå med innaktivitet viste av utholdenheten var tilbake til utgangspunktet.

Ikke rart dørstokkmila for folk som ikke trener jevnlig blir lang!! De blir jo, satt veldig på spissen, ikke i noe bedre form kondisjonsmessig og det blir like forba… tungt hver gang de snører på seg joggeskoene!

Heldigvis er jeg ikke der, og jeg har kommet så langt at velbehaget trening gir overskrider i aller største grad hvor pyton det er mens man holder på og man synes alt er tungt og vondt!

Dere kan lese artikkelen i sin helhet her:
http://www.trening.no/treningstips/8417.o2.html

 

Moralen i historien og et stort note-to-self: Snør på deg joggeskoene minst én gang i uka hvis du vil holde løpeformen nogenlunde i sjakk 😉

Ha en fin dag, her i Oslo skinner solen!

– Sissel

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s