Testing, testing..

Hei og hopp! Det er uke 44 – Det er testuke 🙂

Denne uken skal jeg teste fremgangen min og se om intervallene og styrketreningen har fått noe fart på formen. Forrige test var 01.10.11, så det har gått fire uker siden sist. Har hatt mange fine treningsøkter denne perioden, selv om leilighetssalg og flytting har skurret til planene med fullt fokus på trening og kosthold litt kan du si. Men – det kommer seg sakte men sikkert! I går testet jeg 20 min roing og maxstyrke. Hadde fremgang på både roing og knebøy, men ingen økning i situps.. På onsdag skal jeg teste løping og kjenner jeg grugleder meg 😉

Varmet opp med 10 minutter jogging på mølla før jeg satt meg på ro-maskinen, klar for å slå forrige testresultat. Var lettere å motivere seg denne gangen, siden jeg nå hadde noe å sammenligne med. Har jo ikke akkurat rodd så mye før. Begynte forholdsvis hardt denne gangen, så etter 12-15 minutter av 20 ble det veldig tungt og vondt. Hehe! Roing er virkelig en undervurdert treningsform – man får virkelig kjørt seg hvis man drar på litt og da merkes det i både muskler og på pusten!

Testresultat:
20 min roing:
01.10.11 = 4159 meter (Ble kjørt etter løpstest)
31.10.11 = 4464 meter

Knebøy 5*max:
01.10.11 = 5 * 50 kg (3*55 kg..)
31.10.11 = 5 * 60 kg (3*65 kg..)

Situps Maxreps:
01.10.11 = 54 stk
31.10.11 = 50 stk (slet som f.. fra 45!)

På knebøy begynner jeg med 5 * stang (20kg) og kjører deretter 5 rep for hver gang jeg legger på mer vekt. Eks: 5 * 20kg – 5 * 30kg – 5 * 35kg –  5 * 40kg  osv. Dette gjentar jeg til jeg ikke klarer 5 rep mer. Den høyeste vekten jeg klarer 5 rep på nå er 10 kg mer enn sist, så jeg kommer meg, selv om det fortsatt er ganske pinglete sammenlignet med hva jeg ser andre spreke jenter klarer. Men, jeg gir ikke opp av den grunn. Jeg perset fra sist, og det er jeg fornøyd med. Benstyrken har ligget i dvale en stund, og da er det gøy å merke at man blir sterkere igjen. Og jeg har ikke trent såå mye styrke heller. Kun det KAKA har satt opp, som har vært 2 ganger i uken.

Situps er ikke den morsomste testen jeg vet om- liker mye bedre å trene mage/rygg med redcord og øvelser med medisinball/bosuball. Stabilitetsøvelser for mage og rygg er kanskje ikke så gøy mens man holder på, men utrolig viktig!! Ikke bare for å få den six-packen vi alle (ihvertfall jeg) drømmer om , men for å klare belastningen det er å sykle og gå på ski i de lange løp. Så teste situps må vi! Styrke i mage/rygg er utrolig viktig for å opprettholde et godt tråkk over tid på sykkelen, og minst like viktig på ski. Jeg fikk jo greit merke hva som skjer med nakken hvis den ikke er sterk nok og blir utsatt for mer påkjenning enn «normalt». Det blir skader av sånt..

Avslutter dagens testprat med et lite tilbakeblikk til en morgenøkt med strålende sol og trikkeskinner på Hafjell januar 2011 og ønsker meg dette snø – ASAP!
Jeg vil gå på ski – nåå!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s