4*4

Slik ser dagens intervalløkt ut når jeg har lastet opp pulsfilen i Polarpersonaltrainer.com. De fargede feltene er pulssonene mine, grå er sone 1 (lett) og rød er sone 5 (tungt!!). De sorte stekene vertikalt skiller de ulike dragene/pausene. Dagens intervaller skulle ligge i sone 4, og som dere ser av den rød kurven (puls) er jeg godt oppe i det gule feltet på de fire dragene. (Grå kurve er fart) Faktisk er jeg oppe i rød sone mot slutten og jeg kan skrive under på at jeg kjente melkesyra!

Løp rolig som oppvarming i ca. 10min, så 4*4min med 1min pauser, før nedtrapping på ca. 12min. Totalt 42min i regnvær på Songsvann. Burde gjøre underverker for formen og kondisjonen dette, hehe! Sola kom frem akkurat i det jeg var ferdig også, er det ikke typisk?! Er godt fornøyd med dagens økt! Klarer å løpe litt lengre og med litt høyere puls for hvert drag, akkurat som læreboken sier. 😉

Jeg prøver å løpe så mye som mulig utendørs, også når jeg løper intervaller. Mest fordi jeg ikke liker tredemøller. Ved å løpe utendørs må jeg selv drive kroppen fremover, det er små kneiker å bryne seg på og det er vind – spesielt motvind. I tillegg får jeg frisk luft og treningen foregår i tilsvarende miljø som jeg skal konkurrere i. Så når starten går er jeg vant til ruskevær, vind, steiner og sølepytter. Da er det enklere å fokusere på å løpe, og ikke på alt annet jeg ikke får gjort noe med. 😉 På intervaller velger jeg en så flat runde som mulig med jevnt underlag. Voldsløkka eller Songsvann er fine steder hvor det er supert å løpe intervaller. Hvis jeg skal trene bakkeintervaller blir Grefsenkollen mye brukt på sykkel, eller veien på vestsiden av Songsvann mot Ullevålseter hvis jeg skal løpe.

Nå skal jeg slappe av, og kanskje blir det Batman på kino i kveld 🙂

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s