RaceReport – Tønsberg Tri

På lørdag stilte jeg til start i Tønsberg By Triathlon. Det var min andre triathlonkonkurranse noensinne, og første gang jeg skulle prøve meg på sprintdistansen. Tønsberg By hadde rigget til fest, og triathlonfest ble det 🙂

Jeg, og en venninne som også skulle være med, startet dagen med en tidlig roadtrip fra Oslo. Et par kaffe- og toalettstopp senere kunne vi enkelt kjøre inn i Tønsberg sentrum og finne oss en parkeringsplass. Arrangøren hadde opplyst om at sentrum ble stengt for biltrafikk kl. 11.00, så vi var ute i god tid slik at vi skulle unngå trafikkaos. Siden jeg ikke skulle starte før kl 14.00 hadde vi dermed veldig god tid til start. Men det gjorde ikke noe. Jeg liker å ha god tid før start og i tillegg skinte solen fra blå himmel.

Fotocred: @arvklo

Fotocred: @arvklo

Vi hentet startnummer og hoppet på syklene for å orientere oss litt og se hvor løpeløypa skulle gå. Ble også tid til en matbit på brygga mens vi så Eliteklassene stupe ut i vannet for sin NM Sprint. FOR et tempo på de folka – tar av meg badehetta og bøyer meg i våtdrakta!!!

Innsjekk i skiftesonen gikk greit og jeg er glad for at jeg hadde tenkt ut hva som skulle hvor på forhånd, for det var ganske trangt om plassen på min rekke. Men, alt fikk plass. 🙂 Så var det tid for oppvarming, og jeg plugget i øreproppene og satt på go`låtene i Spotify. De riktige sangene på ørene setter meg i den rette stemningen. (En gang danser, alltid danser!) Viktig å finne sin «sone», og jeg kjente at jeg fant min og var klar for det som ventet. Oppvamingen bestod av rolig jogg med et par fartsøkninger før jeg tøyde godt ut. Så var det på med våtdrakt og finne veien bort til start.

Svømmingen
Fikk plasket litt i vannet før start, og temperaturen kjentes grei. Arrangøren sa 19 grader – perfekt. Så heller ingen brennmaneter (min stooore skrekk) og kjente meg med en gang mye roligere. Det var vannstart for oss mosjonister og 4 minutter før min pulje skulle starte hoppet jeg i vannet og fant min plass i feltet. Tidligere har jeg holdt meg bak i feltet siden jeg ikke er så rask svømmer, men denne gangen bestemte jeg meg for å prøve å legge meg foran og åpne hardere. La meg i 1.rekke helt ut til høyre, og ventet på signal. Det værste som kunne skje var jo at jeg ble meid ned av de som kom bakfra… Starten gikk, og jeg ble ikke meid ned – hurra! Holdt farten oppe ett stykke til feltet hadde strukket seg litt før jeg måtte roe litt ned og finne marsjfart. Havnet da ca. midt i feltet. Ble litt sikk-sakk svømming frem til 2.bøye, men bortsett fra det fant jeg en fin flyt og rytme. Merket heller ikke noe særlig til de vonde skuldrene jeg har slitt med i det siste. Vi skulle svømme én runde á 750 meter, og ca. halvveis synes jeg det virket som det gikk fryktelig sakte fremover. Fortsatte allikevel i samme tempo, vel vitende om at hvis jeg begynte å stresse ville pulsen gå i taket, og jeg måtte over på brystsvøm. Klarte å crawle hele veien, og happy med å ikke være sist opp av vannet 🙂

Siste mann opp av vannet var godt over 80 år. Imponerede!! Triathlon er for alle :) Foto: @arvklo

Siste mann opp av vannet var godt over 80 år. Imponerede!! Triathlon er for alle 🙂 Foto: @arvklo

T1
Var et lite stykke å løpe langs brygga bort til T1. Fant fort frem til sykkelen, og skiftingen gikk greit unna til meg å være. Kunne nok ha spart enda litt på å ha skoene festet til pedalene, men det får bli senere.

Sykkel
Vi skulle sykle tre runder, og jeg hadde på forhånd bestemt meg for å ikke spare på noe på syklingen, som er min sterkeste disiplin. Løypa var flat, og hadde lange rette strekker. Passet meg perfekt! Allikevel ble 1.runde tung. Skikkelig tung! Melkesyren meldte sin ankomst tidlig og det svei godt i låra. Fikk i meg den planlagte gelen på 1.runde + litt sportsdrikke. Så løsnet det 🙂 Bena sluttet å verke, og jeg hadde god trøkk i pedalene. På 2. og 3.runde gikk det bare bedre og bedre, og jeg klarte å passere mange selv om det ble sterk motvind på siste runden. Hadde planlagt å få i meg en god slurk sportdrikke på hver runde, og det gikk fint selv om jeg måtte holde godt tak i styret på siste runden for å ikke blåse av veien.

T2
T2 går alltid fortere enn T1, og vips var sykkel byttet ut med joggesko. Puttet også en ny gel i lomma og la i vei på løpingen i et ok tempo til meg å være. Ante ikke hvor i feltet jeg lå, men anslo at det måtte være ca. midt i.

Løp
Vi hadde jo syklet gjennom (det vi trodde var) løpeløypa på forhånd, så første og andre bakke kom ikke som noen overraskelse. Klarte å holde fokus og tok korte, raske steg og kom meg greit opp bakkene. Jeg klarer å holde et jevnt tempo på løpingen etter sykling så lenge det er flatt, men så fort det bikker i mot stopper det litt opp. Tredje bakke kom derfor som en stoooor overraskelse. Vi hadde syklet feil tidligere på dagen, og jeg fikk bakken midt «i trynet». Løypa var mye mer kupert enn jeg trodde! Men, her var det bare å bite tennene sammen! Tre runder skulle jeg da klare. Går det opp, må det også gå ned tenkte jeg. Fikk i meg den medbragte gelen mot slutten på 1.runde. Det var mange som heiet langs løypa, og det var gøy å løpe selv om bena verket. Andre runde gikk litt bedre, og vips var tredje runde også tilbakelagt og jeg kunne ta fatt på brygga og oppløpet for siste gang. Det var målgang på brygga, og det var mange som heiet på oppløpet. Prøvde meg på en mikroskopisk fartsøkning siste 100 meter, og gikk i mål med et bredt glis. Jeg hadde fullført mitt 2.triathlon, og det hadde vært kjempeartig (og litt vondt) 🙂

Masse blide folk etter målgang :) Foto: @arvklo

Masse blide folk etter målgang 🙂 Foto: @arvklo

Tall og Fakta
750 meter Svøm – 21:10
T1 – 02:11
20 km Sykkel – 39:04
T2 – 01:18
5 km Løp – 25:52

Totaltid – 1:29:32
Klasse plass – Nr. 24 av 46
Kjønn plass – Nr. 31 av 72

Sjekker tiden etter målgang. Foto: @arvklo

Sjekker tiden etter målgang. Foto: @arvklo

 Umiddelbart etter målgang sjekket jeg totaltiden på pulsklokken min og så at det stod 1.27.43 (klokken min måler ikke tid i skiftesonen) og ble litt skuffet. Basert på bestetiden min fra Bogstad Treningstri, som er 1.18, hadde jeg håpet at det skulle gått litt fortere enn 1.27.. Men , jeg hadde jo egentlig ikke noe å sammenligne med – er jo første gang jeg deltar på sprint. Etter en dusj og litt grillmat fikk jeg snakket litt med coach Knut Anders Fostervold, og det var jo ikke så ille som jeg først skulle ha det til. Jeg svømte på 21min, på noe flere sa var nærmere 900 meter enn 750 (???), jeg holdt et snitt på 30,7km/t på syklingen (jeg sykler på landeveissykkel) og jeg løp med en snittfart på 5:10 min/km, noe som er ganske bra til meg å være i en kupert løype!

Arrangøren skal også ha en stor takk. De har laget et knallbra arrangement som fungerte godt hele veien! Jeg hadde en bra dag fra start til slutt, og skal absolutt være med neste år også, hvis det passer inn i 2015-planen 😉
583f5b_054f62b826a84d4997e82fac17ac3c12.jpg_srz_p_748_873_85_22_0.50_1.20_0

5 kommentarer om “RaceReport – Tønsberg Tri

  1. Tilbaketråkk: Race Report – Tønsberg BYTRI 2015 | LIVE ACTIVE

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s