NM Duathlon – en debutants bekjennelser

For nøyaktig 11 korte dager siden overtalte Line Foss meg til å melde meg på NM Duathlon. Jeg liker jo en utfordring, så jeg lot meg ganske lett overtale. Pippi Langstrømpe´s «Det har jeg aldri prøvd før, så det klarer jeg helt sikkert!» har vel sjelden passet bedre. NM Duathlon består av 9km løp, 35,5km sykkel og avsluttes med 4,5 km løp. Med andre ord: Dette kom til å bli vondt!

I dag var den store dagen kommet, og jeg skal innrømme at jeg fikk litt panikk når det gikk opp for meg at jeg stilte til start med 9 av landets beste triathleter. For å nevne noen: Line Foss (som vant Norseman 2014), Lotte Miller (landslagsutøver) og de andre har ikke noe mindre imponerede merittlister. Selv har jeg kun drevet med dette noen år, og på et langt lavere nivå. Men etter en liten pep-talk med coach Knut Anders Fostervold ble slagplanen lagt. Holde fokus på meg selv – som er det eneste jeg har kontroll over, og løpe kontrollert de første 9km. I tillegg hadde jeg to mål for meg selv: 1: Fullføre. Klarte jeg det skulle jeg prøve å gå for mål nr 2: Ikke bli sist i klassen.

Skiftesonen - Bike checked in.

Skiftesonen – Bike checked in.

Det var fellesstart med gutta og mosjonsklassene kl. 10.00. Solen skinte og alt lå til rette for en fin dag. Startskuddet gikk, og jeg oppdaget etter nøyaktig 100 meter at dette gikk i et tempo langt over mitt nivå. Fant mitt eget tempo, og havnet i bakre del av feltet ganske kjapt. Vi skulle løpe den 1,5km lange traseen 6 ganger, og den var langt ifra flat. På runde 2 hadde jeg allerede syre oppunder øra, og var millimeter fra å gi opp hele greia.. Kom heldigvis på bedre tanker. Herregud, jeg skulle da klare å fullføre dette, om de så hadde rigget ned hele arrangementet innen jeg kom i mål! På runde 4 løsnet det litt, og jeg løp de 9km på 48min.

På sykkel føler jeg meg mer hjemme, selv om det var tungt å komme igang med ben som allerede var som tømmerstokker. Vi skulle sykle den 7,1km lange løypen 5 ganger, og jeg nådde igjen 3 eller 4 stykker i løpet av de 3 første rundene. Det ga masse motivasjon til å kjempe på videre! Bena ble bedre etterhvert også, og sykkelløypen var kul med tekniske partier, en skikkelig motbakke og flere fine deler hvor farten ble høy! På runde 4 og 5 kom det en skikkelig regnskur, og det ble en våt og kaldt opplevelse de siste kilometerne, men kom meg gjennom uten uhell. Syklet på 1t 18min.

Ut på siste løpsdelen var de fleste andre allerede i mål, men det gjorde igenting. Jeg fikk hyggelig heiarop fra flere i det jeg løp ut, og jeg visste at det nå bare gjenstod 3 runder. Det skulle jeg jo klare! Og jeg ville jo ikke at de jeg hadde syklet fordi skulle nå meg igjen nå 😉 Overgangen fra sykkel til løp kan være brutal, og det var den også i dag. Hadde drukket hele drikkeflasken min med sportsdrikk mens jeg satt på sykkelen, og det fikk jeg merke nå! Krampene i magen kom fort, og det gikk nesten ikke fremover mellom 1,5 og 2,5km.. Tabbe! Den ene jenta jeg hadde syklet fordi kom derfor passerende, og jeg heiet henne videre. Men å roe ned funket, og krampene slapp litt taket den siste runden. Jeg ga det jeg hadde i en «spurt» og strakk armene høyt over hodet og jublet når jeg gikk i mål på den neste tomme idrettsplassen. Det merket jeg ikke så mye til, og det gjorde ikke så mye heller. Jeg var i mål og jeg hadde fullført!! Jeg fikk premie til og med, og ga de andre jeg hadde løpt sammen med den siste delen en klem. Løp siste del på 26min. Totaltiden ble 2 timer 34minutter.

Line Foss ble Norgesmester på 1.59 – KUDOS!!!

Resultatlisten. Jeg kom ikke sist! Jippiiii!

Resultatlisten. Jeg kom ikke sist! Jippiiii!

Så hva tenker en sliten debutant om Duathlon? Jo, det er skikkelig vondt, fra start til mål. Så ærlig skal jeg være. Men det var også veldig gøy! Løping er en av svakhetene mine i triathlon så dette var veldig bra trening for meg, og det er jo å trene på nettopp svakhetene man blir bedre av. Arrangøren og de andre deltagerne var supre, og heiet oss alle helt frem til mål. Jeg bestemte meg allerede i bilen hjem for at jeg stiller til start også neste år. Om ikke for å frata Line Norgesmester-tittelen, så ihvertfall for å slå min egen tid 🙂

Denne skal få æresplass på hylla hjemme!

Denne skal få æresplass på hylla hjemme!

3 kommentarer om “NM Duathlon – en debutants bekjennelser

  1. Tilbaketråkk: Året som gikk – årskavalkade 2015 | LIVE ACTIVE

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s