Mjøsa på langs – en søndagstur

For å runde av en herlig helg på hytta syklet jeg i går deler av veien hjem. Idéen og inspirasjon til turen har jeg hentet fra Line på Team Merida TRI. Hun har nemlig sykkelturen mellom Lillehammer og Oslo som en av sine favorittøkter, gjerne etterfulgt av en løpetur. Sånt inspirerer, og sånt blir man god av!

Det ble ikke Lillehammer – Oslo + løpetur på meg i går, men jeg hadde sett meg ut en litt kortere tur; Lillehammer – Minnesund. 116km i relativt flatt terreng.

Teksten forts. under bildet

 Med lommene fulle av mat (doble brødskiver med nugatti), regnjakke og div. verktøy og slanger la jeg i vei. Det er en fin tur langs Mjøsa, og veien bukter seg avgårde uten de altfor bratte bakkene. De første milene til Gjøvik litt lett. Der ble det en liten dopause på Shell. Videre syklet jeg Rv. 33 mot Skreia. Regnværet holdt unna og det var ikke så mye biler på veien heller. Perfekt! På Skreia er det utrolig vakkert, med grønne åkre som strekker seg heeelt ned til vannet bare avbrutt av pene hvite hus og røde låver. Kunne blitt der og tittet utover hele dagen, men veien kallet og jeg rullet videre.

Siste biten til Minnesund fra Skreia synes jeg var drøy og litt kjedelig, men når målet er i sikte blir det alltid litt ekstra trøkk i bena! Jeg rullet inn på Statoil Minnesund etter 4.23, og 15 minutter senere kom «følgebilen» og plukket meg opp – ganske bra timet!

Teksten forts. under bildet 

Å sykle slik alene på lange turer er bra trening, både fysisk og psykisk, mot de lange konkurransene som halv Ironman og Ironman. Poenget er at kroppen skal bli vant til å holde på lenge, og at det å sykle langt skal bli «hverdagskost». Da blir det mindre skummelt når det først er konkurranse! Turen i går ble ikke så veldig lang, men all tid jeg får inn på sykkelen er bedre enn ingenting!

Det er faktisk litt meditativt å sitte slik alene på sykkelen. Da kan tankene bare vandre. Noen ganger løser jeg verdensproblemer, jobbutfordringer eller tenker på kjæresten og familien. Andre ganger tenker jeg kun på å tråkke pedalene rundt og har alt fokus på sykkelen og veien. Tror vi alle har godt av disse friminuttene i hverdagen, selv om mine friminutt ofte ligner mer på Storefri. Så finn dere noe dere liker å gjøre – sykle, jogge eller gå tur i skogen og la tankene få vandre litt. Før synes jeg det var kjedelig å sykle slik alene, men nå liker jeg det faktisk! Jeg har et mål om å være med på full Ironman i 2016, og da må jeg ut på disse lange øktene. Mange av de også. Og hvem vet, én dag blir jeg kanskje like god som Line, som sykler 200km etterfulgt av en løpetur – på en helt vanlig dag! 😉

Så på slutten passer det da godt med følgende ordtak – NEVER give up on your dreams!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s