Race Report – Hvaler Tri 2015

Hei bloggen 😉

I dag var det igjen tid for å ikle seg lycra, neopren og startnummer. Jeg og min kjære Merida Reacto satt kursen mot vakre Skjærhalden på Hvaler og Hvaler Triathlon, Normaldistanse. Starten gikk 13.00, og jeg var fremme kl. 11.00 Hentet startnummer og fant veien ned mot skiftesonen. Jeg gruet meg veldig til svømmingen, vannet har jo vært bikkjekaldt! Men arrangøren meldte om behagelige 17 grader, og det senket skuldrene betrakelig. Etter Racebrief og en kort oppvarming var det dags.

Teksten forts. under bildet
IMG_1352
IMG_1354
Svømming – 1500 meter – Tid: 35min 32sek
Det var fellesstart på stranda, og vi skulle svømme to runder av 750 meter. Plasserte meg i de bakre rekkene i vannkanten, vel vitende om at her kom det til å bli litt kaos, og jeg svømmer ikke raskest i dette feltet. Kom greit i gang og fant en rytme som funket. Kjente at det var tungt, men var jo tross alt første gang i åpent vann i år… Etter vending ved 1.bøye fikk jeg den første brennmaten i ansiktet – fy f… som det svei! Måtte svømme litt bryst for å komme på rett kurs igjen. Etter ca. 500meter (?) fikk jeg den andre maneten over ansiktet, armen og litt på benet. Møkka-maneter! Etter 1.runde skulle vi løpe ca. 50 meter på stranda før vi la ut på 2.runde. Det var jaggu tungt! Måtte ta noen støttesteg på stranda før jeg fikk karret meg ut i vannet igjen. Anslo da at jeg lå ca. midt i feltet. Runde 2 gikk litt tregere – men ingen matener denne gangen. Ikke den beste 1500-meteren noensinne, men en godkjent gjennomkjøring.


Teksten forts. under bildet
IMG_1361
Sykkel – 38km – Tid: 1t 16min 29sek
Etter å ha kommet meg ut av våtdrakten bar det ut på sykkel. Jeg trives best på sykkelen, så nå gledet jeg meg endelig! Vi skulle sykle to lange og én kort runde. De første kilometerene er alltid litt tunge, men etter det løsnet det litt i bena og jeg hadde en fin tur på sykkelen. Sykkeltraséen var lett kupert på smale Hvalerveier, svingte seg gjennom landskapet og gjorde det til en ganske teknisk løype til triathlon å være. Herlig! Med NM Dutahlon og magesmertene jeg fikk der friskt i minnet, var jeg litt mer forsiktig med drikkeinntaket denne dagen, men fikk i meg 500ml sportsdrikk og 2 gels. Er ok fornøyd med tiden, men ikke min beste sykkeltid noensinne heller.

Løping – 10km – Tid: 56min 58sek
Inn i skiftesonen igjen. Noen hadde hengt sykkelen sin på min plass, så brukte noen ekstra sekunder på å finne plassen min. Fikk på meg løpeskoene, og tok med meg 2 nye gels. Løpetraséen startet med en lang oppoverbakke. Her var det bare å roe ned for å ikke dra på seg tidenes melkesyre allerede etter 500meter! Videre fortsatte det på fine skogsstier og småveier. Vi skulle løpe to runder. Nå var det skikkelig tungt, og bena føltes som sementblokker limt til bakken. Gjentok følgende sitat for meg selv sikkert hundre ganger på de 10 kilometerne: «Slow and steady wins the race», «Slow and steady wins the race». Jeg skulle IKKE begynne å gå så her gjaldt det å holde bena i gang. Fort gikk det ikke, men sitat-terroren funket, og jeg kom meg i mål uten å ha møtt veggen helt ihvertfall! Følelsen av å krysse mållinja i dag var Priceless, og banan og YT smakte himmelsk!

Teksten forts. under bildet
IMG_1367

Totaltid: 2t 52min 43sek – 9.plass av 17.startende Kvinner

Personlig rekord!
I dag var det tungt. Så og si hele veien. Jeg tenkte allerede på 1.runde på svømmingen at jeg skulle bryte etter svømmingen. Men jeg ga meg ikke – og det var derfor ekstra stas i komme i mål i dag! Hvaler leverte virkelig varene med masse publikum som heiet på alt og alle, og det gjorde virkelig underverker for meg i dag! Takk skal dere ha alle sammen! Jeg trengte virkelig denne gjennomkjøringen før Ironman 70.3 Haugesund som er om bare 14 dager.

Selv om det var tungt i dag ble det allikevel personlig rekord på normaldistanse med 4 min!!! 🙂 🙂 Juhuu! Og hvis jeg kan perse på en tung dag, lover det jo godt for en bra dag, eller hva?! 😉

Til slutt: Masse gratulerer til Team-kollega på Team Merida TRI, Torbjørn Grønningen med en flott 8.plass. En ekstra takk skal også gjengen fra #TeamSmartfishFuji ha, for alle heiarop og hyggelig prat i mål! Siri Langseth tok en sterk 2.plass i Kvinneklassen – KUDOS!

3 kommentarer om “Race Report – Hvaler Tri 2015

  1. Grattis med pers! Ikke noe bedre enn det på en dag som tidvis føles litt tung. Tøff løype var det jo også 💪Masse lykke til i Haugesund!!

  2. Tilbaketråkk: Året som gikk – årskavalkade 2015 | LIVE ACTIVE

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s