Cross is here!

Jeg er forelsket! Nyforelsket i min nye sykkel, en 2016 modell Merida Cyclocross 500. Den er knall blå og dødskul! Det perfekte våpenet for å holde syklingen ved like gjennom høsten og vinteren!

Merida Cyclocross 500 - 2016 modell

Merida Cyclocross 500 – 2016 modell

Cyclocross er jo trendy som aldri før, og de kule gutta (og jentene) har byttet ut høyprofilhjul og carbon med alu-rammer og bredere dekk. Det har dukket opp en del cyclocross-ritt rundt omkring i landet, og det kjøres nå en egen NorgesCup for cyclocross. Perfekt for de som ønsker at sykkelsesongen skal vare litt lengre! Konkurranseformen er tøff, og det konkurreres i en rundbaneløype med innlagte hinder som trapper eller stokker man må over. Sjelden har vel #rule5 passet bedre.

#Rule5 – Harden the fuck up! 
Har du ikke lest syklistenes bibel enda? Sjekk ut The Rules her: velominati.com

De tøffeste gutta i gata! Bilde lånt fra merida.no

Selv har jeg ingen planer om å stå på startsteken i et cyclocross-ritt med det første. Men jeg har endelig funnet en sykkel jeg kan bruke til alt: Treningsturer, til og fra jobb, i marka og viktigst av alt – jeg kan bruke den året rundt! Hentet den i forrige uke, og har allerede tatt noen korte turer på den. Kjempefornøyd!

En cyclocross ser nesten ut som en standard landeveissykkel. Men den har en kraftigere ramme, litt bredere dekk og ekstra klaring mellom dekk og ramme. Dette er for at du kan montere skjermer og/eller piggdekk på den. Så nå er det ingen unnskyldning for å ikke sykle høsten og vinteren igjennom. Og hvis noen lurer på hva jeg ønsker meg til bursdagen min (som er rett rundt hjørnet) – varmt sykkeltøy 😉

Ikke glem at nå som det blir tidligere mørkt ute må også vi som ferdes på to hjul bruke refleks og lys. Det er utrolig vanskelig å se en syklist i mørket, selv om jakken er gul. Montér lys både foran og bak på sykkelen, så ser bilistene deg! Hvitt lys som lyser opp veien foran deg og et rødt (og gjerne blinkende) lys bak. Gode lykter koster ikke så mye lengre heller, og er en god investering.

Bli sett i mørket! Klar for trening, med lykt montert både foran og bak.

Jeg kjøpte sykkelen på merida.no, som allerde har en del av 2016-modellene klare for levering. I nettbutikken finner du sykler og masse tilbehør. Finn drømmesykkelen, legg inn bestilling, så får du sykkelen utlevert i en sportsbutikk der du bor! Genialt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s