Aktiv Julekalender

Bli med meg på en litt anderledes julekalender! Hver dag fra 1. til 24.desember skal jeg gi meg selv minimum 30 min fysisk aktivitet i gave! Det er mye mas og stress nå i førjulstiden, men å løpe meg en tur i frisk luft, ta med gode venninner på tur eller senke skuldrene på en yogatime – DET vil kroppen min takke meg for!

Har du ikke 30 minutter sier du? Hva med å gå hjem fra jobben, ta trappene i stedet for heisen en hel dag, eller hva med å jogge en tur mens ungene er på trening? Det trenger ikke være 30 minutter sammenhengende heller. 10 min x 3 er også helt ok, og det enkle er ofte det beste synes jeg. For det enkle blir gjort 🙂

Ved å være mer fysisk aktive blir vi i bedre humør (helt sant, spør han jeg bor sammen med!), vi får mer overskudd og reduserer risikoen for blodpropp, diabetes og andre livsstilssykdommer. Helsedirektoratet kom i Mai 2014 med en rapport* hvor det kommer frem at hele 2,7 millioner nordmenn over 20 år IKKE oppfyller anbefalingen om 150 minutter moderat fysisk aktivitet pr. uke (som tilsvarer 30 minutter daglig). Det er over halvparten av Norges befolkning det..

Jeg kommer til å oppdatere hva jeg gjør med mine 30 minutter hver dag på Instagram, så du finner meg der som @sisselmortvedt om du jakter på inspirasjon til hva du skal fylle DINE 30 minutter med.

Så, bli med du også! Det er aldri for sent å komme igang med nye gode vaner.

Luke nr. 2 - Svømming!

Luke nr.2 – Svømming!

*Helsedirektoratet.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s