Holmestrand Marathon

På lørdag var det duket for årets første konkurranse, og jeg hadde meldt meg på halvmarathon (21.1km). Når jeg meldte meg på var det mest for å gi meg selv et godt gammeldags treningsspark-i-rævva, men også for å bryte «2 timers forbannelsen». Jeg har hatt gode løpsøkter den siste tiden og håpet at det skulle holde til til ny pers. Min tidligere bestenotering var på 2 timer 11 min fra Birkebeinerløpet i fjor, så satt meg som mål å komme inn under 2 timer i rundløypa i Holmestrand.

bilde 2
Vi var tidlig ute lørdag morgen. Hentet startnummer, parkerte bilen og klokken var bare 09.15. Så da var det bare å slappe av og få i seg litt mat og drikke. Jeg misliker å ha dårlig tid før start, så henger heller litt i bilen enn å måtte stresse til start. Når starten nærmet seg varmet jeg opp i 15min med rolig jogg og et par fartsøkninger. Tøyde lett ut og var klar til start kl. 11.00.

Rett før starten gikk så jeg at det var en fartsholder med ballonger festet til sekken som skulle løpe på 1.45. Brå-bestemte meg for å henge på han og se om jeg orket tempoet. Starten gikk, og jeg klarte å henge på ballongmannen i snaue 50 meter før jeg måtte slippe og la ballongene forsvinne rundt første sving. Hva tenkte jeg på?! Greit at jeg er i bedre løpeform enn tidligere, men 1.45-form er jeg ikke i helt enda..

Fant igjen mitt eget tempo, og endelig var vi i gang! Vi skulle løpe en sløyfe på 1,1km + 5km-runden fire ganger. Jeg bestemte meg for å ta én runde av gangen. Skulle pushe på litt mer enn jeg har gjort tidligere når jeg begynte å bli sliten. Jeg tåler det, må bare tørre å ta meg mer ut i konkurranse skal jeg bli bedre.

De første 8km gikk veldig bra, og kroppen føltes lett og rask. Holdt 5.30 min/km og det føltes bra! Ved 9km ble det tungt, og jeg slet med sting i siden i et par kilometer. Etter noen kjipe kilometer hvor jeg tviholdt på en stein jeg fant, slapp det til slutt taket. Fra midt på 3.runde ved ca. 15km løsnet det igjen, og jeg bestemte meg for å gi alt på siste runden. Ble både tungt og hardt i motbakkene på siste runde, men så på klokken at det kom til å holde til under 2 timer hvis jeg stod løpet ut, og det ga meg motivasjonen til å kjempe helt inn.

Bildet under er fra den nevnte kjipe perioden rundt 9/10km… Viktig å smile og vinke til fotografen uansett tenkte jeg. Var ikke så heldig med den. Pent, ikke sant?!

Bilde lånt av Runnersworld.no

Bilde lånt av Runnersworld.no

Fotogen eller ei. Gikk i mål på 1.56 – ny pers og forbedret den gamle tiden med 15min! Utrolig fornøyd, og kanskje aller mest fornøyd med at jeg klarte å holde en snittfart på 5.36 min/km i 21,1km, det hadde jeg ikke trodd på forhånd.

Det som gjorde konkurransen på lørdag ekstra artig, var at en barndomsvenninne også hadde meldt seg på og skulle løpe sitt aller første halvmarathon! Jeg har hjulpet henne med treningen frem i mot løpet, og det var utrolig gøy å se henne gå i mål med et stort smil om munnen på 2.09. Veldig bra jobba! Det har vært spennende å følge henne den siste tiden og se at hun turte å sette seg et mål litt utenfor komfortsonen sin og nå det målet med glans! Jeg er stolt av deg!
IMG_5744
bilde 1

Fine medaljer fikk vi også, i tillegg til en super deltagerpose med t-skjorte, drikkeflaske, Runners World og Kondis. Har hørt mye bra om Runners World, så gleder meg til å lese det. Holmestrand Marathon var et supert arrangement, og jeg likte rundløypa godt. Alt gikk på skinner og til og med været var på vår side! Bra sesongstart.

– Sissel

4 kommentarer om “Holmestrand Marathon

  1. Grattis med vel gjennomført halvmaraton!! Hyggelig å ha deg tilbake 😉 Jeg ser frem til masse inspirasjon fra deg fremover!!! Dette blir spennende!

  2. Tilbaketråkk: Trening uke 14 | LiveActive

  3. Tilbaketråkk: Sesongåpning og ny pers | LIVE ACTIVE

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s